Toiminta

Donkka

Donkka on SVPR:n kunniapuheenjohtaja Sven Donnerin mukaan nimetty partiotaitokilpailu. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2004, ja siitä on sittemmin tullut joidenkin vuosien välein toistuva, usean lippukunnan yhteistyössä järjestämä partiotaitokilpailu lippukuntien luonnollisille vartioille. Donkkaa on järjestetty sekä yö- että päiväkisana. Erikoispiirteenä kaupunkikisoja lukuun ottamatta edellisen kisan maali on toiminut seuraavan kisan lähtöpaikkana.

KivaKiva

KivaKiva on johtajille tarkoitettu rentoutumisviikonloppu ilman tiukkaa ohjelmarakennetta. Tyypillisesti ohjelmassa on ollut leikkien lisäksi syömistä sekä leffojen katsomista. KivaKivoilla on yleensä teema. Aiempia teemoja ovat olleet mm. risteily, rakkaus, päiväkoti, Kummeli, salapoliisi. Joinakin vuosina on tapahtuman sijasta järjestetty erähenkisempi tapahtuma, esimerkiksi EräKivaKiva.

SuSe-päivä

Sudenpentu- ja seikkailijapäivät on ryhmän lippukuntien sudenpentulaumoille sekä seikkailijoille tarkoitettu tapahtumapäivä tai -ilta. Sudari- ja seikkailijapäivillä on perinteisesti järjestetty päivän teeman mukainen toiminnallinen rastirata, jota laumat kiertävät. Ne on järjestetty hyvillä ulkoilupaikoilla, esimerkiksi Suomenlinnassa, Keskuspuistossa tai Seurasaaressa.

Koulutukset

Ryhmä järjestää lippukunnilleen myös erilaisia kursseja. Aiemmin on järjestetty mm. ensiapu 1 -kurssi, jolta sai Suomen Punaisen Ristin ensiaputodistuksen. Viime vuosikymmenen aikana antoisimpana on koettu vartionjohtajakurssit / ryhmänohjaaja-kurssit eli ROK-kurssit.

Ryhmäpäivät

Ryhmäpäivät on parin vuoden välein järjestettävä retki kaikille ryhmän lippukunnille. Menneinä vuosikymmeninä Ryhmäpäiville vartiolaiset ja johtajat ovat perinteisesti saapuneet perjantai-iltana, ja vartiolaisille on monipuolista ohjelmaa lauantai-iltaan asti, jolloin he palaavat kotiin. Lauantai-iltana on toimintaa johtajille ja sunnuntaina pidetään vuosikokous. Päivät on järjestetty maaliskuun alun ja huhtikuun puolenvälin välisenä aikana, ja sen järjestämisestä vastasi keskusvaliokunta. Vuoden 2005 Ryhmäpäivien (koko viikonloppu kaikille ikäkausille vartiolaisita ylöspäin Louhelan seurakunnan leirikeskuksessa) jälkeen on järjestämisvastuu siirretty Keskusvaliokunnalta tapahtuman nimetylle johtajalle. 2010-luvun Ryhmäpäivät ovat olleet 2012 (samoajille ja vanhemmille Kavalahden leirikeskuksessa), 2014 (tarpojille ja varttuneemmille Turussa la-su) sekä 2018 (samoajille ja Vanhemmille Kirkkonummella).

Leirit

Ryhmän merkittävin tapahtuma on muutaman vuoden välein järjestettävä kesäleiri. Leiri kestää sudenpennuilla noin neljä yötä ja vartiolaisilla ja johtajilla n. yhdeksän yötä. Edelliset kaikille ikäkausille suunnattut ryhmän kesäleirit olivat Femur 1995, Saeculum 30.7.-8.8.2007, Aduniad 30.7.-7.8.2013 sekä SVPR:n satavuotisjuhlaleiri Tempus 6.-16.6.2017. SP:n suurleirivuosina SVPR on järjestänyt leirin nuoremmille ikäkausille, vuonna 2010 järjestettiin Pauke 9.-13.6.2010 ja vuonna 2004 Gangut 9.-18.6.2004, joka oli osalle lippukunnista tarkoitettu kaikille ikäkausille.